SHANTI

Frissítő / Svédmasszázs
...a masszőr ujjai kiemelik az izmokat a csontoktól, dögönyözik, préselik az izmokat, és így hatnak a bőr alatti zsírszövetekre...
A svéd masszázst Európában kb. az 1500as évektől kezdődően kezdték el gyógyító célzattal használni. A 17-18. században angolok, németek, franciak kezdtek főleg a masszázsokkal foglalkozni. A svédmasszázs Henrik Ling vívómester nevéhez fűződik, aki a masszázst egy tornarendszerbe építette be és ezt a rendszert nevezzük tulajdonkeppen svéd masszázsnak. A masszázs maga tulajdonkeppen egy áthangoló, kondicionáló masszázs, és nagyon jótékonyan hat a vérkeringésre, nyirokkeringésre, és az idegrendszerre. A masszázs során a masszőr nemcsak az izmokat, a vérkeringést, a bőrt frissíti fel, hanem az idegrendszerre is hat. Fellazulnak az izmok, izületek, javul a paciens energetikai rendszere, közérzete. Kifejezetten jótékonyan hat az ideg, és bélrendszeri panaszok esetén is. Javul az emésztés, javul az anyagcsere, a rendszeres terápiák során. Nem elhanyagolható a méregtelenítő hátasa sem: hiszen a felgyorsult, felfokozott vérkeringés, nyirokkeringés nagyban segít a lerakódott méreganyagoknak a szervezetből való eltávolításában is.

A masszázs során általában 5 fő elemet alkalmaz a masszőr: simítást, dörzsölést, gyúrást, vibrációt, és az ütögetést. Általában simítassál kezdjük, és evvel is fejezzük be. A dörzsölés hasonlít a simításokhoz, de ez nagyobb erővel történik, itt a bőr már elmozdul a szövetekhez képest; ez erősebben hat a vérkeringésre. Az izmok, inak megnyúlnak ezáltal az izületi lerakódások csökkennek, esetleg hogyha van fajdalom, az is múlik vagy csökken. A gyúrás során a masszőr ujjai kiemelik az izmokat a csontokról, dögönyözik, préselik az izmokat, és így hatnak a bőr alatti zsírszövetekre. A vibráció: valamely testszövetre irányuló rezgő mozgás. Has masszázsnál nagyon hasznos lehet, mert pl. a székrekedést is meg lehet vele szüntetni. Az ütögetést inkább akkor szoktuk alkalmazni, mikor a nagyon elkeményedett izmokat gyúrással, nem tudjuk eléggé fellazítani. Erőssége változó, pacienstől függ. Ellenjavallatok: a masszázs nem alkalmazható gombás, ekcémás bőrfelületen, közvetlenül műtét után, valamint sebes bőrfelületen sem!
Frissítő masszázs menete nagyon hasonlít a svéd masszázséhoz, de sokkal finomabb lágyabb, inkább frissítő jellege van.

A kezelés masszázsolajjal történik.

Időtartam: Kb. 50 perc
Ár:14000,-ft.

50′ perc

14000,-ft.

Mindenkinek saját igényére szabva!

Shanti

Kinek milyen masszázs javasolt, hogyan zajlik egy kezelés és érezhetek-e fájdalmat közben? Mit kell tudnom a hipnózissal kapcsolatban, alkalmas vagyok-e rá, hány kezelés szükséges?

Szolgáltatások

Terápiák

Kapcsolat

Masszázs

Többféle masszázs közül lehet választani, vagy akár többet is ki lehet próbálni.

Yumeiho® masszázs terápia

Yumeiho® masszázs terápia

…nyomó-gyúró, fellazító, izmokat, ízületeket helyreigazító terápia, amely összeköti a különböző masszázs fogások előnyeit…

bővebben
Atlasz masszázs

Atlasz masszázs

Dr. René Claudius Schümperli által kidolgozott masszázsterápia, amely segít helyretenni az úgynevezett „atlaszt”, avagy az első nyaki csigolyát.

bővebben
Sport masszázs

Sport masszázs

A sportmasszázs sokban hasonlít a frissítő masszázshoz. Felépítése, a masszázs „fogásai", menete...

bővebben
Nyirok masszázs

Nyirok masszázs

A masszázs általában gyengéd, finom, ismétlődő mozdulatokra épül. Egészséges testnél, ahol nincs...

bővebben