Masszázs

Atlasz masszázs

Dr. René Claudius Schümperli által kidolgozott masszázsterápia, amely segít helyretenni az úgynevezett „atlaszt", avagy az első nyaki csigolyát. Az atlasz „elfordulása"- és ezzel együtt a gerincoszlop helytelen állása miatt a gerincvelő folyamatos nyomás alatt van, ami rendkívül káros hatással van az agyra, hiszen az atlaszon keresztül nemcsak idegpályák haladnak át - az agy vérellátásáért is nagyban felelős.
Kilencvenes évek közepén zajlott kutatások szerint e nyaki csigolya helytelen állása okozza az esetek legnagyobb számában a fejfájást, szédülést, gerinc és hátfájást; ez a helytelen pozícióba került csigolya felel a mindennapi életünket megkeserítő derékfájásért és még sok más testi és pszichikai panaszért is (fülzúgás, vérnyomás problémák, keringési rendellenességek, zsibbadás, helytelen testtartásból eredő ízületi kopások, gerincferdülés, medenceferdülés, stb.).
Ez a svájci módszer magában foglalja az állapotfelmérést, ahol a terapeuta felméri a kötött, görcsös, megrövidült izomszakaszokat és ínszalagokat, majd különböző lazító masszázsfogásokkal lokálisan azokat az izomcsoportokat, mély nyakizmokat ingerli, amelyek a nem megfelelő helyen tartják a csigolyát.
Ezután az atlasz szinte magától „csúszik" vissza az anatómiailag megfelelő helyére, így a fej, nyak, gerinc végül az egész test vérellátása érezhetően javul, a test megkönnyebbül, szabadabb, lazább érzést sugároz. Fontos: a masszázsterapeuta nem a nyaki csigolyát masszírozza, hanem az azt körülölelő területeket, lágyrészeket!
Figyelem!
Tapasztalatok szerint minimum három kezelés szükséges. Egyes esetekben azonban még ez is kevés, tartós eredmény eléréséhez. Az erősen elsavasodott izomzat fellazítása hosszú folyamat is lehet és különböző egyéb terápiákat igényel, melyekre a kezelések alkalmával tudok javaslatokat tenni. Különböző kutatások azt is kimutatták, hogy az atlasz helyre igazítása előtt a keresztcsont ízületet is célszerű helyre tenni, mert ennek elmozdulása (ami gyakori) a gerincoszlop elmozdulásához vezet, ami az atlasz elmozdulását is eredményezheti.A nyakcsigolyasor valamely oldalra való elhajlása még nem bizonyíték az atlaszcsigolya elmozdulására! Ezt okozhatja a keresztcsont elmozdulása vagy a rögzült helytelen testtartás is.

EZ A MASSZÁZS NEM ATLASPROFILAX MASSZÁZS, bár Schümperli kutatásain alapul.

Időtartam: Kb. 50 perc
Ár: 7000 FT

Vissza
Top